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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  23/01/2019
Data da última atualização:  12/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, A. J. R. da; SPIERING, B.; MENEZES, C. B. de; TARDIN, F. D.
Afiliação:  ADAILTHON JOURDAN RODRIGUES DA SILVA; BRUNO SPIERING; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS.
Título:  Avaliação de genótipos de sorgo em Sinop-MT.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/BIC JÚNIOR, 13., 2018, Sete Lagoas. [Trabalhos apresentados]. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2018.
Idioma:  Português
Thesagro:  Hibrido; Melhoramento Genético Vegetal; Produtividade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191220/1/Avaliacao-genotipos-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS28683 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  11/08/2023
Data da última atualização:  26/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  CUNHA, J. R. B.; WISCHRAL, D.; PELÁEZ, R. D. R.; MAGALHÃES, P. de O.; GUIMARÃES, M. B.; JESUS, M. A. de; SALES-CAMPOS, C.; MENDES, T. D.; DIAS, E. S.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  JOICE RAÍSA BARBOSA CUNHA, Universidade Federal de Lavras (UFLA); DAIANA WISCHRAL, Embrapa Agroenergia; RUBÉN DARÍO ROMERO PELÁEZ, Universidade Federal de Brasília; PÉROLA DE OLIVEIRA MAGALHÃES, Universidade Federal de Brasília; MARINA BORGES GUIMARÃES, Universidade Federal de Brasília; MARIA APARECIDA DE JESUS, Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA); CECI SALES-CAMPOS, Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA); THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; EUSTÁQUIO SOUZA DIAS, Universidade Federal de Lavras (UFLA); SIMONE MENDONCA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Aqueous extracts of fermented macrofungi cultivated in oilseed cakes as a carbon source for probiotic bacteria and potential antibacterial activity.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Metabolites, v. 13, n. 854, 2023.
DOI:  https://doi.org/ 10.3390/metabo13070854
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plant biomass colonized by macrofungi can contain molecules with bioactive properties with applications to human/animal health. This work aimed to verify antibacterial activities from aqueous extracts from oil seed cakes of Jatropha curcas (JSC) and cottonseed (CSC), fermented by macrofungi for probiotic bacteria cultivation. Coriolopsis sp., Tyromyces sp., Panus lecomtei, and Pleurotus pulmonarius were cultivated in solid and submerged media. The aqueous extract of unfermented JSC was more efficient than glucose for the growth of all probiotic bacteria. Extracts from four macrofungi fermented in CSC favored Lactobacillus acidophilus growth. In solid fermentation, macrofungi extracts cultivated in JSC favored Bifidobacterium lactis growth. All fungi extracts showed more significant growth than carbohydrates among the four probiotic bacteria evaluated. Regarding antimicrobial activities, no fungal extract or bacterial supernatant showed a more significant inhibition halo for enteropathogenic bacteria than ampicillin (control). Extracts from P. lecomtei and Coriolopsis sp. in CSC showed inhibition halos for Salmonella enterica. Supernatants from L. acidophilus, B. lactis, and Lactobacillus rhamnosus resulted in more significant inhibition of Staphylococcus aureus than the control, which indicates possible antimicrobial activity. Unfermented JSC supernatant showed better results for bacterial growth, while supernatants and aqueous extracts from CSC fermentation can be used for ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atividades antimicrobianas; Biodesintoxicação; Macrofungos bioativos.
Thesagro:  Fermentação; Planta Oleaginosa.
Thesaurus NAL:  Detoxification (processing); Fermentation; Mushrooms.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1155860/1/Aqueous-Extracts-of-Fermented.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE4185 - 1UPCAP - DD
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